Registering

Registering

Nyregistrering av Domännamn

Registrera Domän Vi erbjuder registreringstjänster för .SE och .NU domäner. För övriga domäntyper kan vi assistera våra webbkunder med registreringen. För att genomföra registreringen behöver du ha ett redan konfigurerat konto och vara inloggad. Registreringen sker omedelbart. Priser för domänregistrering: SE-domäner: 180 kr per år eller 15 kr extra per månad NU-domäner: 180 kr per år eller 15 kr extra per månad Alla priser inkluderar moms. Använd sökfunktionen för att kontrollera tillgängligheten för önskad domän

Förnyelse av Domännamn

Förnya Domäner SE NU Årsavgift 150 ink.Moms.

Beskrivning: Domänen försvinner från DNS 10 dagar efter förfallodatum. Efter ytterligare 60 dagar kan den inte längre förnyas. Ingen automatisk förnyelse. Påminnelser skickas när det är dags att förnya och kan avaktiveras. Förnyelseperioden sträcker sig från 12 månader för att synkronisera förfallodatum. Fakturering sker i efterskott.

Kontaktuppgifter

För att ändra kontaktuppgifter kontakta oss. Vi gör ändringar manuellt för att öka säkerheten för användare.

Överlåtelse av Domännamn

Ändra ägare för en domän Här finns blanketten för att överföra ägandeskapet för en domän. Fyll i blanketten, skanna den och skicka in den enligt instruktionerna.

Överföringsblankett

Överföringsavgiften är 125 kr inklusive moms för både .SE och .NU. För 2 eller fler domäner är kostnaden 250 kr.

Steg för steg Ägaren (eller firmatecknare för företag) fyller i blanketten och skickar den Enfrågar vem som ska betala överföringsavgiften Korrekt köparens kontaktinformation samlas in av och registreringsvillkoren godkänns Köparen läser och godkänner villkoren Godkännandet dokumenteras varaktigt Ägaren byts genom ett centralt kommando Säljare och köpare meddelas om att ägarbytet är slutfört Köparen får kontrollpanelen för hantering av domänen Fakturering sker Köparen kan få en kod för att byta registrars eller fortsätta med samma registrar Observera Koden används för registrarsbyte, inte för ägarbyte för .SE och .NU-domäner! Att enbart ge koden till en köpare ändrar inte ägarinformationen i registret. Felaktig information kan leda till avregistrering av domänen.


Byte av Registrar

Flytta domän till ny registrar Gäller för .se- och .nu-domäner. Om du planerar att byta din nuvarande registrar till en annan, behöver du begära en auktoriseringskod (authkod) från din nuvarande registrar. Domänflyttningen är kostnadsfri och sker omedelbart.

Avregistrering av Domännamn

Om du önskar avregistrera din domän tidigare än dess registreringsperiod, kontakta oss. Hos vår service krävs aktiv förnyelse av domäner för att undvika automatisk avregistrering. Generellt behöver man inte aktivt avregistrera domäner. Om önskad sker en forcerad avregistrering som tar 60 dagar och kan avbrytas när som helst. Avregistreringen är kostnadsfri.

Hantering av namnservrar

Under ditt konto, och hantera domäner kan namnserver bytas per domän. Klicka på Namnserver och ange adressen för din namnserver, upp till två adresser kan anges. Bytet sker direkt men kan ta en stund innan alla DNS register är uppdaterade.

Abuse

Vid uppenbart brott mot svensk lag kan Internetstiftelsen omedelbart avaktivera eller avregistrera ett domännamn eller dess användning. Om det uppstår en tvist där det finns ett legitimt intresse för en domän som inte innehas av den nuvarande ägaren, finns det tvistlösningsförfaranden tillgängliga. Vanligtvis kan problemet lösas genom att kontakta domänens innehavare. För vägledning eller hjälp att etablera kontakt, kontakta oss så kan vi ge råd om lämpliga åtgärder.

Om du vill läsa mer: